Kjære nsb, når blir det aldersgrense på toget ??

Gårsdagens togtur var ikke den beste! Jeg reiste fra Stavanger til Vennesla, alene med mine to små, på 3 og 4 år. Desverre var det ikke ledige plasser i familievognen, så vi valgte å bare sette oss på lekerommet. Rett og slett for at de små ikke skulle plage alle de voksne som prøvde å slappe av, i den vanlige vognen.

Da klokken var 1600, ble vi sultne og pakket sammen for å spise litt mat i resturant-vognen. Jeg kunne ikke la Angelica og Antony bli igjen på lekerommet alene, så jeg måtte ha dem med for å kjøpe mat. Dessuten er det vanligvis greit å spise litt i resturanten, for at turen skal gå raskere. Men det gikk ikke etter planen. Da døren til kiosk-vognen åpnet seg, kom den verste stanken av øl og fyll mot oss. I tillegg stod og satt det ca 18 berusede / småfulle / fulle godt voksne mennesker der. 80 % av dem med en øl i hånden. De tok opp hele vognen, slik at man måtte brøyte seg gjennom for å komme til kiosken. Jeg ble helt varm og dårlig, og følte et enormt ubehag. Ikke på grunn av meg selv, men jeg hadde jo 2 små barn med meg. De ble også tydelig brydd og stod der som istapper.  Maten til barna kunne jeg bare glemme. Om det så brant hadde jeg ikke ønsket å ha mine barn sammen med berusede mennesker og ølstank. Jeg kunne jo ikke vite hvordan disse menneskene var heller... Jeg plasserte ungene ved andre siden av døren, slik at jeg kunne se dem, og løp inn for å kjøpe noen chips. Bare for å knaske i seg noe. Da jeg skulle betale brukte betalingsautomaten typisk ekstra lang tid. Føltes som flere minutter, selv om det trolig var snakk om 30 sekunder.

Bestillingen både før og etter meg løt som følger " 2 rignes....". Det fikk de, uten noe problem! Damen bak kiosken så ikke ut til å bry seg, og ølstanken hadde hun sikkert ikke en gang merket, ettersom hun var der hele tiden. Tro meg, jeg er ikke sky for alkohol. Men barn og fulle mennesker, skal bare ikke skje.

I ettertid har det irritert meg veldig. Nsb skal jo være en familievennlig reisemåte. Når man reiser på dagen, bør det ikke da være mulig for en familie å kjøpe seg noe mat i kiosken??  At de faktisk lar berusede mennesker oppta HELE restaurant vognen, er helt idiotisk. Det er da ikke aldersgrense på toget, og ved et så tidlig tidspunkt som 1600 bør denne vognen ikke opptre som en bar. Det er jo på dette tidspunktet man vanligvis spiser litt mat. Shame on NSB!!

Neste gang pakker jeg med meg niste, drikke og alt som trengs! Og bare for å klage enda litt til (neida, joda) så kostet disse 40 grams pringles-boksene 25 kroner. Need i say more ??

Takk Nsb for en strålende tur!!

Skrevet av Nathalie Gjesdal   kl.10:15  @ 23.02.2013
Dårlig servce :/
Skrevet av Adina   kl.10:40  @ 23.02.2013
helt enig med deg. slike ting må taes tak i.. skulle vært alkoholfritt frem til 23.00 eller noe.. helt på trynet når man har barn med seg og ubehagelig for oss voksne også faktisk..!
Skrevet av Veronica   kl.10:53  @ 23.02.2013
AdinA: Ja, eller iallefall til 20 00. Idioti med fulle folk kl 1600 !!
Skrevet av Nina   kl.11:02  @ 23.02.2013
Selger de alkohol på toget??I alle dager!
Skrevet av ? marita sandhei   kl.11:08  @ 23.02.2013
Utrolig dårlig gjort av nsb!
Skrevet av traust   kl.11:12  @ 23.02.2013
Dette hørtes ikke ut som en "normal" dag med tog. Jeg tipper at det var en begivenhet (mart`n, konsert eller noe i den gata) akkurat denne dagen på denne strekningen........og at dette altså var unntaket som bekrefter regelen. Så da synes jeg bare at man skal se litt mellom fingrene og unne andre mennesker denne "opplevelsen" De antastet dere jo ikke på noen måte - og folk må få lov å kose seg litt en gang iblandt....selv om det kanskje ikke lukter fioler rundt dem. Ønsker deg en fin dag - og som sagt håper jeg at dette var unntaket som bekreftet regelen, og at det i det store og det hele er trivelig på toget :-)
Skrevet av Linn - Hund, foto og hverdag   kl.11:23  @ 23.02.2013
Slik bør det virkelig ikke være.

En annen ting som har irritert meg med NSB er kiosken + hund. Jeg reiser alltid med hund, og får ikke lov til å ta med meg hunden inn i kiosken for å kjøpe mat. Det er jo egentlig greit nok, men det burde være en mulighet for oss som reiser med hund å få kjøpt oss noe mat på like vell.

Å lå hunden bli stående alene er uaktuelt (og heller ikke lov, tror jeg) - og personalet har aldri hvert særlig behjelpelige. Så jeg har lært at en niste, snacks og drikke må jeg ta med meg selv...
Skrevet av Sanny   kl.18:39  @ 23.02.2013
Nå er det vel strengt talt ikke NSB som har hundeforbud på kafeen. Det er nok Mattilsynet. Du tar jo heller ikke hund med på kafeen i byen fordi at du vet det ikke er lov. Er vel ikke noe problem å kjøpe med seg mat og drikke, billigere er det også. :)

Synd at kafebesøket deres ikke ble som ønsket, men som en her oppe kommenterer så var nok dette et unntak. Det er absolutt ikke sånn til vanlig på togene. Jeg syns bare NSB får mye ufortjent ris så måtte komme med en kommentar. Og nei, jeg jobber ikke i NSB. :)

Ha en fin lørdagskveld :)
Skrevet av    kl.11:08  @ 24.02.2013
Send dette innlegget til NSB, slik at de blir klar over hva som skjer på togene deres
Skrevet av Veronica   kl.12:59  @ 24.02.2013
Anonym: hadde nok ikke vært så dumt nei..
Skrevet av Veronica   kl.13:01  @ 24.02.2013
traust: det er godt mulig, og hadde ike brydd meg hadde det ikke vært så tidlig på dagen. Men det bør ikke være slik på en plass med så mange barn synes jeg =/
Skrevet av Veronica   kl.13:01  @ 24.02.2013
Nina: yes..
Skrevet av Marianne   kl.20:44  @ 24.02.2013
Vet du hva? Jeg opplevde det samme på toget fra Arendal til Oslo i sommer. Hadde med meg min 3,5 åring. Skulle inn i restaurantvogna for å spise og der står det 4-5 godt voksne menn- drita fulle og henger i disken. Han ene var direkte ekkel mot sønnen min- som ble redd. Jeg støv han unna- men han gav seg ikke. Det stanka øl der og de minuttene det tok å kjøpe den maten virket som en hel evighet. Dama bak disken virket som hun kjente de og brøy seg ikke. Ble helt sjokkert. Neste gang tar vi også med oss niste og drikke og holder oss langt unna den vogna. Uholdbart av NSB. Hva er egentlig vitsen med å ha ølservering på et tog? Ogialleall servere allerede fulle folk..... Ikke kommer NSB på tiden heller- nei huff:-)
Skrevet av Veronica   kl.21:11  @ 24.02.2013
Marianne: ikke bra i det hele tatt.. nistepakke er tingen :) hihiWidgets

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Lenker

Copyright

hits