Vinn 10 000 kroner, og hjelp barnet ditt.

Jeg har tidligere skrevet om hvor vanskelig det kan være for unge voksne å komme seg inn på boligmarkedet. Man må ha en såpass stor egenkapital, noe unge flest ikke har. Nå har DnB en kampanje der de oppfordrer foreldre til å opprette en konto til barna. Med barnas boligkonto (link) kan du spare penger med ekstra god rente, i tillegg til å vite at pengene blir brukt fornuftig. Om man startet sparingen når barna er små, kan man hjelpe barna når de en gang skal kjøpe bolig. De har jo da allerede en boligkonto i sitt navn, der det kanskje finnes en sum egen-andel som de kan bruke.

Jeg og Asle prøver allerede nå å lære Angelica og Antony om penger. De vet at man må jobbe for å få penger, og at ting koster. Begge to har allerede flere tusen spart, på sin egen konto, i sitt eget navn. De har hver sin sparebøsse, og får ofte små-penger av oss, som de kan putte oppi bøssen. Det er jo kjempe gøy for dem. I tillegg trekker Asle og jeg litt penger fra vår konto, og inn på barnas konto, når vi får inn lønning. Vi merker ikke mye til om det forsvinner et par hundre kroner hver måned, og det kan komme godt med for de små, da de en gang vil trenge det. Jeg tror det er kjempe viktig å lære barna å spare penger.

DNB vil gjerne høre DERES TIPS til hvordan man kan lære barna å spare penger og og økonomi. Skriv en kommentar i kommentarfeltet mitt, og så har du muligheten til å vinne en stor premie. DNB trekker ut de beste tipsene , og vinnerbidraget stikker av med 10 000 kroner. Så nå er det bare å komme på gode tips dere.

Konkurranseregler Barnas Boligkonto/Generasjon 5 millioner:

1.       Send inn ditt bidrag ved å skrive en kommentar til denne bloggposten innen søndag 8. juli.

2.       Det beste tipset i DNBs bloggkonkurranse velges ut av en jury bestående av DNB og de deltakende bloggerne. Bidraget premieres med 10.000 kroner på en Barnas Boligkonto eller BSU-konto i DNB.

3.       En del av de beste bidragene samles også i «Foreldrenes og barnas økonomitips» som DNB publiserer digitalt i løpet av sommeren 2012. Ved å delta i konkurransen godkjenner du at ditt økonomitips kan brukes av DNB. Alle bidrag vil bli kreditert med innsenderens navn/nick.

Lykke til kjære lesere ♥

                                                         ( I samarbeid med DNB.)

 

Skrevet av Lilli pusen :)   kl.21:28  @ 24.06.2012
naic,har ingen unge jeg :P
Skrevet av Tina   kl.21:31  @ 24.06.2012
Alle barn må vite at penger ikke vokser på trær, alle må jobbe for å tjene penger. Derfor kan også barna hjelpe til litt hjemme feks gå ut med søpla og slikt, å tjene litt penger. Selv fikk jeg "ukelønn" av mine foreldre da jeg var lita, slik lærte jeg at vi må gjøre noe får å få disse pengene. Det er veldig gøy for barn å ha en sparebøsse, men like viktig at de ser hvor pengene havner. Ta med barna til banken når dere skal sette de inn på konto, de fleste banker ha en slik "mynt-teller" hvor man legger alle myntene sine i, den teller hvor mye du har spart, så får du en lappe som registreres i kassen:-)
Skrevet av Solveig   kl.22:18  @ 24.06.2012
Mitt beste tips er at barn først og fremst må lære verdien av penger,og alt ikke kan kjøpes når som helst. Her hjemme sparer vi i sparebøsser som kun kan tappes av i banken. Siden sønnen min er ganske liten enda,så belønnes han på en plakat med stjerner. Når han er flink (hjelper til å rydder i leker,rydde rom osv) får han en stjerne nærmere himmelen på plakaten. Da overfører jeg og barnefar en viss sum i mnd,samtidig som han får putte mynter på sparebøssen. Han vet at den minste seddelen er grønn,og at den største er lilla,at hundrelappen er rød,osv.. Han vet også at for å kjøpe visse ting må man ha sedler,og at mynter ikke alltid holder. Vi har også et ark hvor vi krysser av for kronestykker,femmere,tiere og tyvekroningen,sånn at vi vet hvor mange penger som er på sparebøssen,sånn kan vi fortelle han at han har feks trehundredeogtrettifire kroner på sparebøssen som vi skal ta med i banken,og at når han neste gang har hjulpet til å rydde rommet,så har han råd til å kjøpe den lekebilen han har så lyst på. Kanskje ikke den beste måten å lære noen å spare på,men som sagt er gutten ganske liten enda,og da er det begrenset hvor mye han kan lære om penger,foreløpig! :-)
Skrevet av Anonym   kl.08:54  @ 25.06.2012
Overformyndereiet kan komme inn og overta forvaltningen av pengene om kontoen står i barnets navn og summen på konto overstiger 75000. Det er spesielt aktuelt ved samlivsbrudd, eller dødsfall av en foreldre før barnet har fylt 18 år. Dessuten såbør ikke barnet per dags dato ha mer en 270000 i formue om det skal studere for da frafaller studiestipendet... Skattemessig blir verdiene spart i barnest navn liknet på foreldrene, så en kan like så god spare i sitt eget navn...

Er veldig for at barnet skal lære å spare penger, men synes ikke noe om at overformynderiet skal kunne komme inn og overta fordi en har vært flink og spare.. Barnet har en sparekonto selv i sitt navn, men diverse pengegaver av større sum plasseres på en sparekonto tiltenkt barnet i mitt navn..
Skrevet av Ida   kl.21:31  @ 25.06.2012
Ønsk penger fremfor ting i bursdagsgaver, på denne måten kan man sette tilgode penger på sparing fremfor at barna får en masse unyttige leker eller klær som må byttes osv, og kan isteden nyte av pengene når de blir større +få en anselig sum til å bruke på en ting de virkelig ønsker seg. Vi har det veldig godt her til lands, og det er så enkelt å få tak i arvetøy, brukte så og si nye leker osv. At man godt kan sette tilside en fin sum etter hver bursdag eller jul og allikevel ha et barn som ikke mangler noe.
Skrevet av Janne   kl.00:23  @ 27.06.2012
Her hjemme sparer vi med å putte pengene på sparebøsse. Barnet vårt har en sparegris som hun selv putter penger på, og vi foreldrene har vår egen bøsse som vi putter penger på. Barnet vårt deltar alltid når vi skal putte penger på bøssene, og vi teller alltid pengene før vi putter dem på slik at vi har en viss oversikt over hvor myr vi sparer iløpet av for eksempel et år. Når barnet vårt blir eldre kommer vi til å begynne med ukelønn, men lønnen må jobbes for. Vi kommer til å lære henne mer om verdien av en pengesum og at man bør bidra med noe for å fortjene pengene. I tillegg er hun alltid med å tømme bøssen sin slik at hun lærer hvordan de oppbevares og at den ikke skal tømmes hjemme og brukes opp av oss etter at bøssen er full. Et tips er at barnet kan få ansvaret selv til hvordan det velger å bruke pengene. Å sette opp et budsjett over månedlige utgifter kan også være et godt tips, vertfall til de litt større barna som da allerede har fått litt mer innsikt i økonomien. Familien kan sammen gå gjennom budsjettet, forklare nøye, se hva det går mest av og hvilke utgifter man kan la være og unne seg hver måned, og hvor mye lurere det er å heller prioritere å sette av pengene til sparing i stedenfor.
Skrevet av Celine   kl.17:45  @ 27.06.2012
Et tips som jeg har med meg fra jeg har vært liten er at man ikke kan kjøpe/få alt man peker på, for pengene vokser ikke på trær. Så mener at det er veldig viktig å fortelle barna fra de er små. Når barna blir eldre er det muligheter for at de gjør små "arbeider" hjemme, det går virkelig opp for en hvor mye penger som går bort når det blir brukt på alt man har lyst på men kanskje ikke trenger :) Kanskje gi dem noen mynter i blant sånn at de kan spare opp til noen de virkelig ønsker segWidgets

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Lenker

Copyright

hits